![]() |
#1 |
Приятель
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 19.05.2023
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |
![]() Щоб бойлер працював ефективно та довго, важливо не лише правильно його використовувати, а й регулярно доглядати за основними елементами. Найчастіше забруднення виникає через накопичення накипу, осаду та корозії, які з часом утворюються всередині приладу. Це негативно впливає на продуктивність нагріву води, а також може стати причиною поломки або навіть повного виходу з ладу обладнання.
Основними елементами, які потребують очищення, є нагрівальний елемент (ТЕН), внутрішній бак та магнієвий анод. ТЕН покривається шаром накипу, особливо у регіонах з жорсткою водою, через що вода нагрівається повільніше, а сам елемент перегрівається. Якщо своєчасно не очищати ТЕН, це може призвести до його перегорання. У внутрішньому баку також накопичується осад, що осідає на дні та стінках, погіршуючи якість води та створюючи сприятливе середовище для корозійних процесів. Магнієвий анод, який захищає бак від іржі, поступово розчиняється й потребує регулярної заміни, адже після його зношення захисна функція зникає. Я неодноразово самостійно чистив бойлер удома й можу сказати, що процедура хоч і не надто складна, але вимагає акуратності та уважності. Особливо важливо дотримуватись інструкцій виробника й не нехтувати профілактичними перевірками: https://www.sq.com.ua/ukr/novini_par...ila-doglyadu-2. Я завжди намагаюся чистити свій бойлер хоча б раз на рік – це помітно подовжує його термін служби та економить електроенергію. Регулярне обслуговування бойлера дозволяє не тільки зберегти його у хорошому стані, а й забезпечити стабільне постачання гарячої води без перебоїв. Тому варто не зволікати з очищенням – навіть якщо бойлер працює справно, профілактика завжди краща за дорогий ремонт. |
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|