![]() |
#1 |
Коллега
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 19.05.2023
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |
![]() Життя у будинку без повноцінної вентиляції може здатися комфортним лише на перший погляд. Насправді ж, відсутність належного повітрообміну створює чимало прихованих проблем, які поступово впливають на самопочуття мешканців та стан самої будівлі. Я мав можливість пожити деякий час у квартирі, де вентиляція була майже відсутня, і мушу зізнатися — наслідки були помітні досить швидко. Повітря ставало затхлим, важким, вологість підвищувалась, а на вікнах з’являвся конденсат.
Вентиляція — це не лише про комфорт, а й про здоров’я. Коли у приміщенні затримується волога, підвищується ризик розвитку плісняви, яка є сильним алергеном і може спричинити проблеми з диханням. Особливо це небезпечно для дітей та людей з хронічними захворюваннями. Мені довелося звертатися до лікаря через постійне першіння в горлі, яке, як з’ясувалося, було пов’язане саме з перебуванням у невентильованому середовищі. Окрім здоров’я, страждає й сама оселя: https://hromadske.ua/lifestyle/23671...ze-rekuperator. Надмірна вологість поступово руйнує оздоблення, шпалери починають відклеюватися, на стінах з’являються темні плями. Запах сирості стає постійним супутником побуту. Навіть сучасні матеріали не здатні довго протистояти таким умовам. Це все — прямий наслідок того, що повітря не оновлюється, а вуглекислий газ, що виділяється під час дихання, накопичується. Мене особливо вразило те, наскільки сильно вентиляція впливає на рівень енергії протягом дня. Без свіжого повітря я почувався втомленим, апатичним, важко було зосередитися на роботі. Лише після встановлення якісної вентиляційної системи я відчув справжню різницю: повітря стало свіжим, легким, і в оселі з’явилося відчуття простору та легкості. Без належної вентиляції неможливо створити справді здоровий мікроклімат. Це та річ, на якій не варто економити, особливо якщо йдеться про новобудови або герметичні вікна, які, хоч і добре утримують тепло, повністю блокують природний повітрообмін. Тепер я точно знаю: вентиляція — це не розкіш, а необхідність, яку не можна ігнорувати. |
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|