![]() |
#1 |
Приятель
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 19.05.2023
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |
![]() Бойлери давно стали незамінною частиною побуту, забезпечуючи нас гарячою водою незалежно від пори року. Проте мало хто замислюється над тим, скільки електроенергії споживає цей пристрій. Не всі моделі однаково економні, і деякі з них можуть суттєво збільшити суми в платіжках. Найбільше енергії витрачають старі бойлери без сучасної теплоізоляції, а також моделі великого об'єму, які постійно підтримують воду теплою. Такі пристрої часто мають застарілі нагрівальні елементи, що не тільки менш ефективні, а й швидше виходять з ладу.
Я стикався з ситуацією, коли після встановлення великого бойлера витрати на електроенергію зросли майже вдвічі. Тоді я почав детальніше вивчати характеристики та принципи роботи різних моделей. Виявилося, що потужність ТЕНу та наявність функцій енергозбереження мають велике значення. Наприклад, бойлери потужністю 2–2,5 кВт споживають більше, ніж моделі з менш потужним нагрівальним елементом, особливо якщо вони працюють у безперервному режимі. Неефективними також вважаються бойлери без терморегулятора або з ним, але з некоректною роботою. Коли температура води не регулюється, пристрій постійно вмикається для підігріву, навіть коли це не потрібно. Це призводить до зайвих витрат енергії. Я зробив висновок, що важливо не лише обирати енергоефективну модель: https://karachun.com.ua/novini-kompa...rosti-lajfhaki, а й правильно її налаштовувати. Наприклад, зменшивши температуру нагріву до 50–55°C, можна значно знизити споживання без втрати комфорту. Отже, бойлери з великим об’ємом, високою потужністю, поганою теплоізоляцією або без системи контролю температури зазвичай витрачають найбільше електроенергії. Мій досвід показує, що грамотний підхід до вибору та експлуатації водонагрівача дозволяє не лише зекономити, а й продовжити термін його служби. |
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|