![]() |
#1 |
Ангел во плоти
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 13.04.2020
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 8 раз(а) в 8 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |
![]() Звертаюся по пораду: хто вже організовував водовідведення дощових вод біля приватного будинку? У мене ситуація така: дах великий, і під час сильних злив потік води просто заливає вимощення, підкопує фундамент і навіть затікає в підвал. Пробував ставити бочки під водостоки, але цього недостатньо. Думаю прокласти дренажну систему або хоча б поверхневе водовідведення, але не знаю, з чого почати: які жолоби, трапи, решітки краще вибрати, які матеріали довговічніші? Та й не розумію до кінця — чи потрібні якісь уклони, скільки точок водозбору, і головне — де купити не "будівельне сміття", а справді якісні елементи. Можливо, хтось уже проходив цей квест і може щось порадити?
|
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|
![]() |
#2 |
Советник
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 29.04.2020
Поблагодарил(а): 3 Поблагодарили 7 раз(а) в 7 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 1 раз в 1 сообщениях |
![]() Майже кожен власник будинку стикається з проблемою дощової води, особливо якщо рельєф ділянки не зовсім рівний. Вам потрібна система лінійного водовідведення. Я часто проєктую її для клієнтів, і це реально працює. Найкраще брати полімербетонні або пластикові лотки з металевими або чавунними решітками — вони довговічні, не бояться морозів і не деформуються. Також важливо дотримуватись ухилу — хоча б 2 см на кожен метр. І не забудьте про пісколовки та ревізійні колодязі — без них система буде забиватися. Щодо дизайну: можна підібрати решітки, які гармонійно впишуться в мощення — хоч декоративні, хоч стримані. Головне — не економити на якості, бо переробка потім обійдеться дорожче.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Ангел во плоти
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 13.04.2020
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 8 раз(а) в 8 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |
![]() Щодо решіток і лотків зрозуміло. А як бути з місцями, де вода стікає з доріжок чи під’їзду до гаража? Там же теж треба якось її зібрати? І ще: як правильно розрахувати кількість компонентів, щоб нічого не забути при замовленні?
|
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|
![]() |
#4 |
Советник
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 29.04.2020
Поблагодарил(а): 3 Поблагодарили 7 раз(а) в 7 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 1 раз в 1 сообщениях |
![]() Абсолютно правильно — у таких місцях потрібно встановити додаткові водозбірники або трапи. Там, де сходиться потік з дороги або стікає з ухилу, добре працюють точкові водоприймачі з решітками. Вони компактні, але ефективно ловлять воду, яка стікає з плитки або асфальту. Щодо розрахунків — краще орієнтуватися на площу водозбору (наприклад, дах + прилеглі доріжки) і планувати систему водовідведення дощових вод так, щоб усі потоки були контрольовані. І ще — дуже раджу звернути увагу на сайт Vodaland.
Це один із небагатьох інтернет-магазинів, де є не просто великий вибір компонентів для водовідведення, а ще й все чітко структуровано: лотки, трапи, пісковловлювачі, решітки різного класу навантаження. Там можна зібрати повноцінну систему самостійно, і що приємно — є технічні описи, схеми монтажу, таблиці підбору. А якщо щось незрозуміло — на сайті є онлайн-консультант, який реально допомагає, а не просто "відфутболює". Я вже не один проєкт комплектувала з ними — і для приватних об'єктів, і для комерційних. Тому сміливо можу сказати — якість, сервіс і швидкість доставки на рівні. ![]() Последний раз редактировалось kissska, 02.06.2025 в 15:47. |
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|