![]() |
#1 |
Коллега
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 19.05.2023
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |
![]() Підбір кількості секцій у радіаторі опалення — це питання, з яким стикається кожен, хто планує встановлення або модернізацію системи опалення в оселі. Правильний розрахунок забезпечує комфортну температуру в приміщенні, а також допомагає уникнути зайвих витрат на енергоносії. Занадто мала кількість секцій призведе до недостатнього прогріву кімнати, а надлишкова — до перевитрати ресурсів та нерівномірного нагріву. Щоб не помилитися, важливо враховувати площу кімнати, висоту стелі, тепловтрати через вікна, двері, стіни, тип будівлі та навіть кліматичні особливості регіону.
Я, наприклад, перед вибором радіатора для своєї спальні спочатку намагався орієнтуватися на загальні формули з інтернету. Але швидко зрозумів, що кожне приміщення має свої особливості. У моєму випадку вікна виходять на північну сторону, тому тепловтрати були вищими, ніж у сусідів, і довелося збільшити кількість секцій на дві більше, ніж радили стандартні калькулятори. У середньому, на кожні 10 квадратних метрів площі необхідно близько 1 кВт теплової потужності: https://hmarochos.kiev.ua/2024/11/18...nnya-v-kyyevi/. Виходячи з цього, кількість секцій радіатора підбирають відповідно до їх тепловіддачі, яка зазначена в паспорті виробу. Зазвичай одна секція алюмінієвого або біметалічного радіатора видає від 120 до 180 Вт. Важливо також пам’ятати, що у старих будинках із поганою теплоізоляцією ці показники варто коригувати у бік збільшення. Я звертався за допомогою до спеціаліста, аби отримати точніший розрахунок. Це дало змогу врахувати не лише площу кімнати, а й такі нюанси, як тип вікон, поверховість, наявність утеплення стін. Як виявилось, навіть наявність балкона може суттєво вплинути на необхідну потужність радіатора. Тепер я розумію, що універсального рецепту немає — усе залежить від конкретних умов. Саме тому не раджу економити час на підборі радіатора — краще все вирахувати детально, щоб узимку не мерзнути, а взимку платити лише за те тепло, яке справді потрібне. |
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|