![]() |
#1 |
Странник
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 15.05.2023
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 1 раз в 1 сообщении Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |
![]() Хтось із вас пробував каву без кофеїну? Смакує вона реально чи лиш для виду? Хочу спробувати, але боюся, що буде прісна, “як чай”.
|
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|
![]() |
#2 |
Падший ангел
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 29.04.2020
Поблагодарил(а): 3 Поблагодарили 7 раз(а) в 7 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 1 раз в 1 сообщениях |
![]() Пробував і скажу прямо, в багатьох випадках різниця відчутна. У деяких декаф-варіантах смак буває тьмяним, менш насиченим або трохи кислуватим, бо при видаленні кофеїну “вимивають” частину ароматичних речовин. У топових сортах різницю вже ледь помічаю.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Дружище
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 29.04.2020
Поблагодарил(а): 1 Поблагодарили 6 раз(а) в 6 сообщениях Вы сказали Фуу: 1 Вам сказали Фуу 4 раз в 4 сообщениях |
![]() У мене досвід досить різний. Коли беру дешевий супермаркетний декаф часто смак “порожній”, менше глибини, іноді залишки хімії (легкий післясмак). Але коли купую якісний декофейнізований зерновий, оброблений водним або CO₂ методом аромат і тіло цілком прийнятні. Деякі люди не можуть в сліпому тесті відрізнити від звичайної. У рецензіях хороші декафи хвалять за шоколадно-горіхові ноти, баланс.
|
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|
![]() |
#4 | |
Ангел во плоти
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 13.04.2020
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 8 раз(а) в 8 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |
![]() Цитата:
У мене декаф не просто “для виду”, але є нюанси, до яких треба звикнути і які треба враховувати при виборі та приготуванні. Я раджу шукати декаф із відомим методом декофеїнації без розчинників або з CO₂ чи водним методом щоб мінімізувати втрату смаку. Зберігати зерна герметично, мелити безпосередньо перед варінням, не перегрівати воду (температура 90-94 °C), контролювати час екстракції. Також звертай увагу на сорти арабіки середнього обсмаження в декаф-версіях, вони дають кращий баланс ароматів. І ще: якщо хочеш спершу спробувати обрати каву в декаф-версії на сайті, щоб подивитися відгуки та характеристики — ідеальна кава тут: обрати каву без кофеїну на цій сторінці https://maudau.com.ua/category/kava/kofein=bez-kofeinu таким чином відсієш явно слабкі варіанти й візьмеш той, який потенційно може смакувати гідно. ![]() |
|
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|