|  30.10.2025, 13:42 | #1 | 
| Падший ангел      Участник форума Регистрация: 29.04.2020 
					Сообщения: 735
 Поблагодарил(а): 3 Поблагодарили 7 раз(а) в 7 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 1 раз в 1 сообщениях |  Хто вміє варити гороховий суп? Доброго дня усім! Хочу спитати: чи хтось із вас готує гороховий суп і має перевірений рецепт? Маю сухий колотий горох, але не впевнена, як правильно його обробити — чи потрібно замочувати, скільки варити. Також не знаю, з чим краще поєднувати — з картоплею, копченостями чи без них? Можливо, є секрети, які роблять суп смачнішим і насиченішим? | 
|   |   | 
| Реклама на форуме | |
|  | |
|  30.10.2025, 13:44 | #2 | 
| Ангел во плоти      Участник форума Регистрация: 13.04.2020 
					Сообщения: 872
 Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 8 раз(а) в 8 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |   Привіт! Так, я готую гороховий суп досить часто, і дійсно є кілька важливих моментів. Наприклад, колотий горох варто добре промити і за бажанням замочити на 1‑2 години — це скорочує час варіння. Копченості, як‑от реберця, грудинка, дуже добре додають аромату, суп стає більш наваристим. Картоплю кладу кубиками і додаю під кінець, щоб залишалася легка структура. Ще обов’язково роблю зажарку з моркви й цибулі — вона додає смаку і глибини. | 
|   |   | 
|  30.10.2025, 13:44 | #3 | 
| Падший ангел      Участник форума Регистрация: 29.04.2020 
					Сообщения: 735
 Поблагодарил(а): 3 Поблагодарили 7 раз(а) в 7 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 1 раз в 1 сообщениях |   Дякую, за такі детальні поради! Цікавлюсь: коли саме ти додаєш копченості — на самому початку чи ближче до кінця варіння? І чи потрібно виймати кісточки чи великі шматки копченого м’яса до подачі? Бо мені важливо, щоб суп був не тільки смачний, а й зручно їсти. | 
|   |   | 
| Реклама на форуме | |
|  | |
|  30.10.2025, 13:47 | #4 | 
| Ангел во плоти      Участник форума Регистрация: 13.04.2020 
					Сообщения: 872
 Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 8 раз(а) в 8 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |   Особисто я кладу копченості на початку варіння — це дозволяє бульйону добре просочитися ароматом диму й м’яса. Після того, як горох майже м’який, виймаю великі кісточки чи грудинку, нарізаю м’ясо кубиками й повертаю в суп. Насичений і ароматний класичний гороховий суп  — чудовий вибір для холодного дня: він зігріває, насичує та дарує комфорт. Якщо хочеш зробити ще цікавіше — обов’язково зроби зажарку й подавай з хрумким хлібом або грінками.  Последний раз редактировалось Haruko, 30.10.2025 в 13:48. | 
|   |   | 
| Реклама на форуме | |
|  | |