Мир японской анимации. Аниме и манга в Украине. Сообщество форумов  

Вернуться   Мир японской анимации. Аниме и манга в Украине. Сообщество форумов > Японские разделы > Новости из Японии
Регистрация Справка Пользователи Календарь Все разделы прочитаны

Ответ
 
Опции темы
Старый 16.03.2012, 07:23   #1
Halychanka
Дружище

Участник форума
 
Регистрация: 27.01.2012
Откуда: -
Сообщения: 227
Поблагодарил(а): 129
Поблагодарили 119 раз(а) в 92 сообщениях
Вы сказали Фуу: 0
Вам сказали Фуу 1 раз в 1 сообщениях
По умолчанию Японія купила борги Китаю

Японія купила борги Китаю

"Масштаби придбаних облігацій відповідають завданням щодо зміцнення економічних відносин між Японією і Китаєм та розвитку інформаційного обміну між відповідними інститутами наших країн. Час придбання буде визначено, виходячи з ситуації на ринку", - заявив вчора міністр фінансів Японії Дхюн Адзумі. За його словами, угода, на завершення якої потрібно декілька місяців, дозволить двом найбільшим економікам Азії і традиційним суперникам стати ближчими один до одного. Між двома країнами є розбіжності з цілої низки історичних і територіальних питань.

Для придбання Японією цінних паперів знадобився спеціальний дозвіл Пекіна, оскільки Китай не дозволяє інвесторам вільно купувати свої державні облігації. Аналітики однозначно розцінюють операцію як крок Пекіна у бік відкриття фінансового ринку Китаю.

За словами економістів, купівля Японією держоблігацій Китаю має символічне значення. Пекін показав ринку прагнення стимулювати міжнародне використання юаня, а Токіо продемонструвало готовність підтримувати економічне зростання Китаю.
.....
Японська економіка все більше залежить від економічного зростання і споживчого попиту в Китаї. Китай є найбільшим торговельним партнером Японії, проте близько 60% угод оплачується в доларах. Дві країни є найбільшими власниками іноземних валютних резервів - $3,2 трлн. у Китаю і $1,3 трлн. у Японії. Економічні проблеми і збільшення державного боргу США змушують азіатських гігантів замислюватися про переведення доларових накопичень в інші валюти.

"Японія вибрала гарний час для інвестування в юані, оскільки ієна зараз переоцінена. Фінансова влада Японії оптимістично оцінює перспективи інтернаціоналізації китайської валюти. Вона вірить, що залученість ієни в цей процес створить взаємовигідну ситуацію", - говорить економіст токійського Інституту Азіатського банку розвитку Сінг Юкінг.

"Токіо буде скуповувати китайські облігації дрібними партіями. Японії потрібно мінімізувати вплив на ринок китайських боргових паперів, оскільки його розміри невеликі, в порівнянні з величезним доларовим ринком. Відбувається важлива економічна кооперація та диверсифікація резервів. Складно робити прогнози, але, можливо, Японія в майбутньому буде нарощувати обсяги скуповування юанів", - відзначає головний валютний стратег токійського відділення банку JPMorgan Джунія Танасе.

Незважаючи на зміцнення економічних зв'язків, відносини між Китаєм і Японією навряд чи можна назвати дружніми через історичні конфлікти. Два тижні тому китайська преса вибухнула шквалом критики після того, як мер японського міста Нагойя заявив, що сумнівається в нанкинській різанині. За версією китайського уряду, в 1937 р. солдати Імператорської армії Японії вторглися в тодішню китайську столицю, по-звірячому вбивши 300 тис. людей. Японські націоналісти відмовляються визнати факт подібної жорстокості.

У статті, присвяченій річниці японської трагедії, викликаної землетрусом і цунамі 11 березня 2011 р., пов'язана з правлячою в Китаї Компартією газета Global Times опублікувала редакційний заклик до населення не обурюватися зміцненню економічних зв'язків з Токіо. Китайці, на думку видання, "не повинні реагувати дуже емоційно" на зближення з історичним ворогом, що окупував їх територію понад 50 років тому, оскільки Пекін переміг Токіо економічно - в 2010 р. Китай випередив Японію за обсягом ВВП, ставши другою після США найбільшою економікою світу. "Хоча Японія випереджає нас в деяких областях, цей відрив більше не знаходиться поза досяжністю. Сьогодні Китай має достатньо впевненості, щоб розглядати Японію об'єктивно", - повідомляє Global Times.
....

news.finance.ua

Последний раз редактировалось Halychanka, 16.03.2012 в 09:20.
Halychanka вне форума   Ответить с цитированием
Реклама на форуме
Ответ


Здесь присутствуют: 1 (пользователей - 0 , гостей - 1)
 
Опции темы

Ваши права в разделе
Вы не можете создавать темы
Вы не можете отвечать на сообщения
Вы не можете прикреплять файлы
Вы не можете редактировать сообщения

BB-коды Вкл.
Смайлы Вкл.
[IMG] код Вкл.
HTML код Выкл.
Быстрый переход


Часовой пояс GMT +3, время: 01:05.



реклама:

Copyright (c) 2001-2015 by проект Мир японской анимации (anime.ua). Администрирование и руководство сайтом, часть содержания - Mr Mingan. Дизайн - by fafhrd.
Администрация сайта не несет ответственности за достоверность информации, опубликованной в рекламных и баннерных объявлениях.
Мнение администрации сайта может не совпадать с мнением авторов сообщений в форуме



MyAnimeTop - рейтинг сайтов по аниме, манге и хентаю Rambler's Top100