![]() |
#1 |
Советник
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 29.04.2020
Поблагодарил(а): 3 Поблагодарили 7 раз(а) в 7 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 1 раз в 1 сообщениях |
![]() Привіт! У мене виникло питання щодо навчання за кордоном. Чи потрібно проходити співбесіду, якщо хочеш вступити в університет за межами країни? Я чула різні думки, але сама точно не знаю. Одні кажуть, що співбесіда — це обов'язковий етап, особливо якщо йдеться про престижні університети, інші стверджують, що співбесіди не завжди є частиною процесу. І взагалі, якщо вона є, то як вона проходить? Чи відрізняється формат від наших місцевих вступних екзаменів або інтерв'ю? Хвилююсь, що можуть бути якісь специфічні питання або вимоги, до яких я не готова.
|
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|
![]() |
#2 |
Ангел во плоти
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Участник форума Регистрация: 13.04.2020
Поблагодарил(а): 0 Поблагодарили 8 раз(а) в 8 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 0 раз в 0 сообщениях |
![]() Так, я теж дуже переживала, коли готувалася до вступу в університет за кордоном, бо думала, що обов’язково буде співбесіда. Але ось мій досвід: коли я подавалася на магістратуру до університету в Канаді, співбесіду дійсно призначили, але вона була зовсім не такою страшною, як я очікувала. Це було швидше, як дружня розмова, де мене питали про мою мотивацію, чому я вибрала саме цю програму та як мій попередній досвід відповідає обраній спеціальності. Так, було кілька питань по темі навчання, але не щось складне чи несподіване. Мені здається, це більше для того, щоб зрозуміти, наскільки ти серйозно налаштований.
|
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Советник
Поблагодарил(а): 3 Поблагодарили 7 раз(а) в 7 сообщениях Вы сказали Фуу: 0 Вам сказали Фуу 1 раз в 1 сообщениях |
![]() О, це цікаво! Значить, співбесіда може бути не завжди, але якщо вона є, то більше схожа на мотиваційну розмову, ніж на формальний іспит. Думаю, що це дійсно залежить від університету та програми. З того, що я читав, деякі університети, особливо в англомовних країнах, використовують співбесіди як спосіб оцінити не тільки академічні досягнення, але й особисті якості студента. Важливу роль грає те, як ти можеш аргументувати свій вибір і пояснити, чому саме ця програма та університет підходять тобі. А ще, для програм з високою конкуренцією це може бути вирішальний етап після подачі документів.
|
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|
![]() |
#4 |
Дружище
Поблагодарил(а): 1 Поблагодарили 6 раз(а) в 6 сообщениях Вы сказали Фуу: 1 Вам сказали Фуу 4 раз в 4 сообщениях |
![]() Так, це дійсно так. Співбесіда є важливим етапом для багатьох університетів, особливо коли мова йде про освіту за кордоном https://study-roads.com у провідних навчальних закладах. Це можливість для університету познайомитися з тобою як з особистістю і зрозуміти, чи відповідають твої цілі й амбіції програмі, на яку ти подаєшся. До того ж, під час таких співбесід часто звертають увагу на твій рівень знання мови, вміння критично мислити та аргументувати свої рішення. У моєму випадку, університет хотів переконатися, що я зможу адаптуватися до освітньої системи та життя за кордоном. Рекомендую готуватися заздалегідь: переглянути типові питання та чітко визначити, що тебе мотивує до навчання саме за кордоном.
![]() |
![]() |
![]() |
Реклама на форуме | |
|